This site will look much better in a browser that supportsweb standards, but it is accessible to any browser or Internet device.

Развъдник "Norsk Bijou"

За нас

Развъдник Норск Бижу е първият развъдник на Норвежки горски котки в България. Идеята за него се породи у мен (Христо Симеонов) в края на миналия век, след като получих първия си котарак от тази порода. Той е причината аз да се влюбя така силно в тази порода и да искам повече българи да се сдобият с представители на породата Норвежка горска котка. Надявам се тя да намери достойно място в домовете на българина, тъй като, както казват обикновено повечето посетители на изложбите на котки в София, "ето това е една истинска котка"!

За тази порода може да се говори с часове, дори дни.... Информация за нея може да се намери много в специализираната фелиноложка литература, в специализираните сайтове и форуми в интернет.

Целим да развъждаме здрави и типични котки - възможно най-близо до оригиналния тип за породата, но също така и с отличния темперамент, който обикновено е характерен за котките от тази порода.

Котките от развъдника живеят заедно с мен, в апартамента ми в София и обичат компанията на хора. С техните истории и снимки можете да се запознаете от съответните раздели на този сайт.

 

Добре дошли и приятно изкарване на времето в нашия сайт!!!